top of page

Moderni koti 
Marjaniemenrantaan

 TALO A:N KAKSI ASUNTOA JA TALO C ON MYYTY.
TALO B ON MYYTÄVÄNÄ.

Merellisessä Marjaniemenrannassa on paikka korkeatasoiseen asumiseen hyvien liikenneyhteyksien äärellä vain 10 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Etelärinnetontti on viehättävän ja rauhallisen kadun varrella, ja jokaisesta kodista on näkymä merelle.

Laatua

Talojen sisustus on vaaleaa, valoisaa ja avaraa. Hirsitalojen julkisivun kokoisista ikkunoista valo suorastaan tulvii sisälle. Materiaalit ovat laadukkaita ja ekologisia. Talot A1, A2 ja B ovat lamellihirttä, ja talo C on rakennettu massiivisista täystiiliharkoista. Sisätilat ovat toimivia ja ajattomia. Laajat terassit muodostavat jatkumon sisätiloille. Kahdessa taloista on oma ulkouima-allas.

Mukavuutta ja turvallisuutta

Kullakin kodilla on oma pihansa, joka on huolella suunniteltu oleskelualueineen ja rehevine kasveineen. Keskelle tonttia jää yhteinen alue istutuksineen. Pihapiiriin johtaa automaattiportilla varustettu lämmitettävä ajotie, ja portilla on porttipuhelin ja videovalvonta. Kirsikkarinne tarjoaa asukkailleen yksityisyyttä ja turvallisuutta.

Rauhaa

Aivan vieressä on Marjaniemen kaunis uimaranta, venekerhot ja ulkoilumahdollisuudet. Marjaniemenranta on hiljainen asuinalue, vaikka oman pihan ja asuinalueen rauhasta on vain 15 minuutin kävelymatka Itiksen kauppakeskukseen.

Screen Shot 2024-04-15 at 12.16.45.png

Talo B

Talo C

Talo

A1 ja A2

Autotallit

LAADUKASTA RAKENTAMISTA MERIMAISEMAAN

IMG_20220918_135559 copy.jpg

SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT

Marjaniemenrantaan on rakennettu Kirsikkarinteen neljän kodin "kyläyhteisö", korkeatasoinen kokonaisuus meren lähelle. Jokaisella asunnolla on oma hallinnanjakosopimuksella jaettu määräosansa eli pihansa ja terassinsa, merinäköala sekä autotalli tai autopaikka. Ajotie, kävelytiet, sähkötoiminen ajoportti sekä käyntiportti porttipuhelimineen ovat yhteisiä.

Entrance 6 copy.JPG

Talo A1 ja A2, kävelytie/ajotie ylös tontille

Koko suunnitteluprojektin ajan arkkitehtuurin, maiseman ja tontin suhde on ollut etusijalla.  Neljän erillisen rakennuksen harmoninen sijoittaminen tontille on ollut suunnittelun perusta alusta alkaen. Talot on sijoitettu tontille siten, että jokaisella on mahdollisimman hyvät näkymät, suojaisat pihat ja aurinkoa päivän mittaan. Kunkin talon puutarhat on huolella suunniteltu laajoine oleskelualueineen ja keittiöpuutarhoineen.​

btalo980x521px.jpg

Talo B

 

Meren läheisyys on inspiroinut suunnittelua kokonaisvaltaisesti. Kahteen taloista on suunniteltu ulkouima-allas eteläjulkisivulle, luoden peilin, josta valaistut talot heijastuvat iltaisin. ​

 

Talot ja tontti on rakennettu valmiiksi, ja ainoastaan talo B on myynnissä.

YMPÄRISTÖÄ ARVOSTAVA SUUNNITTELU

Nykyaikaiseen hyvään suunnitteluun kuuluu, että ympäristö otetaan huomioon. Kirsikkarinteen tontilla on säilytetty rakentamisvaiheessa monia suuria puita, ja uusissa istutuksissa on suosittu helppohoitoisia kasveja sekä hyötykasveja, kuten marjapensaita ja -puita. Tontin alkuperäinen rinnemuoto on säilytetty pienin muutoksin, kiveyksiä on tehty harkiten ja sadevedet pyritään imeyttämään tontilla.  Kullekin talolle on suunniteltu keittiöpuutarhat, joissa on mahdollista tuottaa oman pihan satoa pöytään.

garden-2149259_1280.jpg

EKOLOGINEN RAKENTAMINEN

Lehdissä kirjoitetaan usein hometaloista, liian tiiviisti rakennetuista ”pullotaloista” ja niistä aiheutuvista terveysongelmista. Lisäksi raudoitetut betoniharkkoseinät eivät hengitä.

Yksi ekologisten talojen peruspilareista on nimenomaan seinien ja katon hengittävyys ja muovien karttaminen. Paksut materiaalit luovat lämpimät sisätilat talvisin ja viileät kesäisin. Eristeettömyys ja yksikerroksisuus takaavat homeettoman rakenteen.

Iättömät materiaalit myös kestävät aikaa toisin kuin monikerroksiset seinät, joissa käytetään mineraalivillaa ja styroksia. Massiivisiin seinärakenteisiin ei myöskään muodostu kylmäsiltoja, eikä niissä ole eri materiaalien välisiä pintoja, joihin kosteus voi tiivistyä.

Talojen sisäilma on hyvä ja raikas, sillä ilman kosteustasapaino pysyy aina optimaalisella tasolla. Massiivihirsitalon seinät säätelevät ja tasapainottavat ilmankosteutta: kun ilma on liian kosteaa, se varastoi kosteutta, ja ilman kuivuessa taas luovuttaa sitä. Sisäilma on puhdasta ja hyvää hengittää.

Talot on rakennettu massiivisesti yksikerroksisina. Talot A ja B ovat Honkatalojen 270 mm paksua kuusilamellihirttä. Modernin ilmeen takaavat nk. citynurkat ja kapea Sharpline-profiili, jonka ansiosta hirsien väliin jäävä rako on vain 5 mm. Talojen rakenne on painumaton, jonka ansiosta säätämistä ei enää tarvita ja suurien lasipintojen käyttö on mahdollista.

Talo C on rakennettu Wienerbergerin 495 mm paksusta Poroton-punatiiliharkosta, jossa lämmöneristys on toteutettu luonnollisella ilmatäytteisellä kennorakenteella.

AIKAA KESTÄVÄT MATERIAALIT

Hirsitalot A ja B

Perustukset: Teräsbetoniantura ja valusokkeli

Alapohja: Maanvarainen raudoitettu betonilaatta

Välipohja: Kertopuupalkit, ääni- ja askeleristeet, yläkerrassa kipsi- tai betonivalu 

Yläpohja: Kertopuupalkit, Ekovilla-eristys, hitsattava bitumikermikate

Väliseinät: Hirsipaneeli- ja/tai maalatut kipsiseinät, kaapistojen takana kipsiseinät, märkätiloissa keraamiset laattaseinät

Julkisivut: Massiivihirsi, kivilaatta, rappaus

Terassit: Kertopuupalkisto, kuusilaudoitus, lasikaiteet

Varastot: Massiivihirsi (B) tai harkkorakenteinen (A), vesikiertoinen lattialämmitys

Piha-alueet: Ajotie asfaltoitu ja lämmitetetty, kulkuväylät betonikiveä, pihoihin suunniteltu betonikivi- ja liuskekivikiveykset. 

Poroton-tiiliharkkotalo C

Perustukset: Teräsbetoniantura ja harkkosokkeli

Alapohja: Maanvarainen raudoitettu betonilaatta

Välipohja: Ontelolaatta, yläkerrassa betonivalu 

Yläpohja: Kattoristikot, lasivillaeristys, Ruukin Silent-peltikatto

Väliseinät: Kahitiili

Julkisivut: Ruukintiili, lehtikuusilaudoitus ja rappaus

Terassit: Kertopuupalkisto, iroko-laudoitus, lasi- ja/tai lehtikuusikaiteet

Varastot: Harkkorakenteinen autotallirakennuksen yhteydessä

Piha-alueet: Ajotie asfaltoitu ja lämmitetty, kulkuväylät betonikiveä, piha betonikivi- ja liuskekivikiveyksellä. 

TALOTEKNIIKKA

Lämmitys:

Talot lämpiävät helppokäyttöisellä kaukolämmöllä. Lämmitysjärjestelmä on vesikiertoinen lattialämmitys. 

Vesi ja viemäröinti:

Talot on yhdistetty Helsingin kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon.

Ilmanvaihto:

Taloissa A ja B on koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla, talo C on rakennettu painovoimaisella ilmanvaihdolla.

Sähköt ja automaatio:

Talojen sähkösuunnitelmat on laadittu ottaen huomioon taloautomaatio.

TALOJEN SISUSTUSMATERIAALIT

B-kylpyhuone_sauna.jpg

Talojen B ja C pohjaratkaisut ja sisustukset on laatinut tunnettu suunnittelija Kari Lappalainen.

Talojen materiaalit on valittu muodostamaan ajattomat kokonaisuudet.

Taloautomaatio: 
Taloissa A ja B on ABB:n helppokäyttöinen ja kattava free@home -systeemi.

Talo C:ssä on oleskelutiloissa Mount Kelvinin automaatio.

Valaistus: 
Taloissa A ja B  on käytetty tunnettujen merkkien Arkoslight, Deltalight, Luce&Llight ja Hella himmennettäviä led-valaisimia.

Talo C:n valaistuksessa on käytetty edellisten lisäksi Flos Kap-valaisimia ja taustavaloina kaikissa tiloissa alaslaskujen taakse piilotettuja ledvalonauhoja. Katkaisimet ovat Jungin ruostumattomasta teräksestä.

Kiintokalusteet: 
Talot A ja B: Keittiö, makuuhuoneet, kylpyhuoneet, kodinhoitohuone, WC ja eteinen sekä integroidut kirjahyllyt puusepänliikkeen yksilöllisesti suunnittelemina ja valmistamina. Kiintokalusteiden näkyvät pinnat ovat mattamaalatut, B-talossa suurelta osin myös pähkinäviilua.

Talo C: Kaikki kiintokalusteet läpi talon on puusepän tai Opdecon paikalle mittojen mukaan tehdyt. Näkyvät pinnat ovat valkoiset kiiltomaalatut ja puuviilutetut. Keittiön, kylpyhuoneiden ja wc:n kaikki tasot ovat Coriania.

Keittiökoneet:
Talot A ja B: Mielen jääkaappi ja pakastin, uuni, induktioliesi, tuuletin, mikroaaltouuni/höyryuuni ja/tai kahviautomaatti sekä astianpesukone. Listaus vaihtelee asunnon mukaan.

Talo C: Gaggenaun täyskorkea lasiovellinen viinikaappi, erillinen jääkaappi sekä jääkaappipakastinyhdistelmä jääpala-automaatilla, kahviautomaatti, suuri kalusteisiin sijoitettu uuni ja liesituuletin. Mielen liesi, astianpesukone, pesukone ja kuivausrumpu. LG:n toinen kuivaava pesukone.

Lattiat:
Talo A: Kaikki tilat on laatoitettu italialaisella Cerdisan
Landstone-laatoilla, joiden koko on 600 x 1200 mm.  

Talo B: Kaikki yleiset ja märkätilat on laatoitettu italialaisella Florimin Stontech 4.0 -laatalla, koossa 800x800 mm, 600x1200 mm ja  300x600 mm. Makuuhuoneissa on Van Besouwin paksut kokolattiamatot.

Talo C on kauttaaltaan laatoitettu 600x600 -kokoisella italialaisella Atlas Concorden Grey-laatalla.

Seinät: 
Talot A ja B: Kantavat hirsiseinät ja hirsipaneeliväliseinät maalattu kuultovärillä. Kosteiden tilojen seinät on laatoitettu.

Talo C: Tiiliharkkoseinät on käsitelty hengittävällä karkeapintaisella kalkkirappauksella. Väliseinät ovat sileät ja osittain käsitelty kiiltävän marmorinhohtoisella stucco-rappauksella. Kosteiden tilojen seinät on laatoitettu.

Sisäkatot:
Talot A ja B: Katot ovat kipsiä.  Katon reunan taakse on lisätty led-profiilia taustavalaistukseksi. Saunatilojen katot ovat paneelia.

Talo C: Katot ovat käsinvalettua ranskalaista paksua kipsiä  reiluin alaslaskuin, luoden ilmavat kelluvat katot. Reunojen takana on lednauhaa taustavalaistuksena. 

Vesikalusteet: 
Talot A ja B: Kylpyhuoneiden hanat, suihkut, istuimet ja altaat ovat Hansgrohen ja Duravitin mallistoista.

Talo C:n kylpyhuoneissa on käytetty Duravitin ja Villeroy & Bochin posliineja sekä Axorin ja Hansgrohen vesikalusteita.

Tulisijat:
Taloihin A1 ja B on optiona suunniteltu Hoxterin tulisijat tai Scanthermin kamiinat sekä sisään että ulos.

Talo C:ssä on olohuoneessa Jötulin F370-kamiina (Red Dot Design Award) ja ruokailutilassa Brunnerin lasihissiovella varustettu takka. Takka on vuorattu tanskalaisilla käsintehdyillä kapeilla ja pitkillä erikoistiilillä.

Portaat:
Talo B: Paikalla rakennettu pähkinäpuinen portaikko korkean marmorilaatoitetun seinän sisässä.

Talo C: Jykevä valettu portaikko, jossa tammiset askelmat.

Hissi: 
Talo A2:een johtaa oma hissi, Cibes A5000.

Uima-altaat:
Taloihin A1 ja B on rakennettu paikalla valettu runko ulkouima-altaalle. B-talossa allas on viimeistelty 5x10 cm laatoituksella, lämmityksellä, valoilla ja vastavirtalaiteella.

Poreallas: 
Taloihin A ja B on optiona suunniteltu paikka porealtaalle.

Talo C:n kylpyläosastolla on Jacuzzin kahden hengen CitySpa -allas.

VALITSE YKSILÖLLINEN KOTI

Jokainen talo on yksilöllinen. 

Talo A muodostuu kahdesta asunnosta. Alakerran asunto A1 on laatutietoisen unelma, jossa on iso täyskorkea tila merinäkymineen.  Asunto A1 on myyty

Yläkerran asunnossa A2 on suuri etelään avautuva terassi, josta upea näkymä Marjaniemenlahdelle. Asuntoon kuuluu myös oma piha pergoloineen. Asunto A2 on myyty.  

B-talo on uniikki ja moderni omakotitalo, jossa on iso täyskorkea olohuone. Sekä talon ala- että yläkerrassa on etelään ja länteen meren suuntaan avautuvat terassit. Talon edustalle on juuri valmistunut ulkouima-allas. 

C-talo on erittäin korkealaatuinen valmis kokonaisuus. Talo on täynnä luksusta ja designia, kuten italialaiset lasiovet, Jacuzzin CitySpa ja ruokasalin lasikatto, jossa moottoroidut markiisit. Sekä alakerrasta että yläkerrasta on näkymät merelle. Talo C on myyty.

1_2.jpg

TALO A1
Laatutietoisen unelma

V012-2.jpg

TALO A2
Upeat terassit 

B_living room 01_8-6.jpg

TALO B
Uniikki ja moderni

design_c-talo.jpg

TALO C
Luksusta ja designia

bottom of page