top of page

MYYTY

Set22_ruokailu.jpg

MYYTY

TALO C

Talo C on arkkitehti SAFA Minna Lukanderin suunnittelema Poroton-täystiiliharkoista valmistunut talo, 7 h+k+s+2 kph+wc+erillinen suihkuhuone+KHH+2 et+var. Talon kokonaispinta-ala on 261 m2 + lämmin autotalli 18 m2 + varasto 5 m2.

 

Poroton-tiili on 490 mm paksua yhdestä materiaalista valmistettua kennoharkkoa, jossa eristeenä toimii kennoston ilma. Rakenne takaa varmasti hengittävän talon, sillä sekä sisä- että ulkopinnat on käsitelty täysin luonnollisella kalkkirappauksella. Julkisivussa on käytetty myös siperianlehtikuusta ja Tiilerin käsinlyötyä Ruukintiiltä. Talossa on painovoimainen ilmanvaihto, joka on valittu sen luonnonmukaisuuden ja perinteistä rakennustapaa kunnioittavan lähestymistavan vuoksi.

TILARATKAISUT

Sisätilat on suunnitellut sisustusarkkitehti SIO Kari Lappalainen. Alakerta on suurimmaksi osaksi suurta avointa tilaa täyskorkeine ikkunoineen, jonka voi kuitenkin jakaa Rimadesion italialaisilla lasiliukuovilla useampaan osaan: mm. erilliseksi ruokailutilaksi, kylpyosastoksi ja työ/vieras/makuuhuoneeksi.

Olohuone jakautuu kahteen osaan: isompi puoli on yhteydessä avokeittiön kautta ruokatilaan ja siitä johtaa ovi etelänpuoleiselle isolle terassille. Lämpöä luo Jötulin moderni kamiina. Pienemmällä puolella on kirjasto ja erillinen viherhuone, joista myös pääsee toiselle terassille ja puutarhaan. Kirjaston vieressä on työhuone, jossa on integroitu puusepän tekemä kirjahylly.Huone soveltuu myös neljänneksi makuuhuoneeksi tai vierashuoneeksi.​

 

Keittiön kaapistot ovat osin moottoroidut saarnipuiset, osin valkoiset kiiltomaalatut. Keittiön koneistus on Gaggenaun ja Mielen ja tasot ovat valkoista Coriania. Keittiön saareke on myös Coriania ja siinä on saarnipuinen baaritaso.

Ruokailutilassa on vaikuttava lasikatto, jonka voi sulkea moottoroidulla lasin alle asennetulla markiisilla. Tilassa on upea Brunnerin takka, joka on vuorattu käsinlyödyillä tanskalaisilla tiilillä, Gaggenaun lasiovinen viinikaappi, kahviautomaatti, lämpölaatikko ja toinen jääkaappi. Lisäksi tilaan kuuluu liukuoven takana oleva kaapisto sekä erillinen laatikosto.

Myös kylpyosastolla on lasikatto, jonka voi sulkea moottoroidulla lasin alle asennetulla markiisilla. Tilan kruunaa Jacuzzin kahdelle sopiva CitySpa, jossa on bluetooth-kaiutin musiikkia varten. Vieressä on talon moderni sauna suihkutiloineen, joka on puusepän tilaan suunnittelema ja leveästä jättituijasta tekemä. Ulos johtaa toinen sisäänkäynti, jossa on toinen talon vaatehuoltopisteistä.

Yläkerrassa on kolme suurta makuuhuonetta, joista yksi on master bedroom omine kylpyhuoneineen ja vaatehuoneineen, jossa on myös pesu- ja kuivauskoneet. Kaappien ovet ovat jalopuuviilua.

 

Kaksi muuta makuuhuonetta jakavat toisen kylpyhuoneen. Toisessa makuuhuoneista on erillinen työtila ja toisessa kaapistoon integroitu työpöytä. Pöytien taustaseinät ovat tiikkipaneelia, hyllyt ja kirjoitustasot ovat kiiltomaalatut. Näissä makuuhuoneissa on korkeat kiiltävällä valkoisella maalatut vaatekaapit. Yläkerran aulasta ja kahdesta makuuhuoneista johtavat ovet suurelle suojaisalle parvekkeelle, josta on kauniit näkymät puutarhaan ja merelle.

Kolmen metrin huonekorkeus sallii alaslasketut aidosta kipsistä käsin valetut katot, joihin on upotettu valaisimet. Alaslaskuja kiertävät kätketyt taustavalot. Sisäseinät on kalkkirapattu kun taas väliseinät ovat sileän valkoiset. Osa seinistä ja katoista on valkoista stuccoa, joka loistaa himmeän marmorisena.

C molemmat kerrokset_page-0001.jpg
Puutarha_etelä
Ulkokuva_etelä
Eteinen
Olohuone
Olohuone_takka
Keittiön saareke
Keittiö
Keittiö
Keittiö detalji
Ruokailu
Ruokailu
Ruokailu takka
Ruokailu kahvikone ja viinikaappi
Jacuzzi
Jacuzzi
Sauna
Saunan eteinen
Alakerran WC
Kirjasto
Kirjasto
Portaikko
Kylpyhuone 2 yläkerta ja aula
Kylpyhuone 2 yläkerta
Makuuhuone_yläkerta_itä
Makuuhuone_yläkerta_etelä
Työhuone_yläkerta
Makuuhuone_yläkerta_master
Master bedroom suihku
Master bedroom suihku ja kylpy
Master bedroom kylpyhuone
Master bedroom kylpyhuone
Kodinhoito_yläkerta
Näkymä parvekkeelta
4457 copy
4452 copy
4456 copy
Näkymä parvekkeelta
Etelänpuolen terassi
Keittiöpuutarha
Ilmakuva
Ilmakuva

MUUT TILAT JA PIHA

Taloon kuuluu lämmin autotalli kadun varressa ja kylmä varasto sen vieressä. Autotalli on mahdollista varustaa sähköauton latauspisteellä. Autotallirakennuksessa on lisäksi kaikkien talojen yhteinen tekninen tila ja roskakatos.

Talo C:llä on kaksi etelänpuoleista puuterassia ja keittiön vieressä oleva kolmas terassi. Talon puutarha on jo valmiiksi rakennettu nurmi- ja istutusalueineen sekä suurine puineen. Kaiken kaikkiaan asunnolle kuuluva tontin osa on noin 575 m2. Tämän lisäksi muiden talojen kanssa yhteiset alueet ovat noin 300 m2.

4544 copy
Talo C puutarha itä
Talo C puutarha etelä 2
Talo C puutarha etelä 1
Talo C piha.jpg
Garage area
bottom of page